Вижте всички статии

Знаехте ли, че ....?

Знаехте ли, че ....?
  • Ритуалното вино- Символ на Христовата кръв.

Задължително е да изберете бутилка червено вино, която се осветява по време на ритуала. Тук не е важно марка или конкретен сорт грозде, всичко е според предпочитанията Ви. Виното може да бъде изработено с декорация или снимка на Вашето дете, представлявайки част от ритуалния комплект. В някои храмове в страната, то се отваря след ритуала и се черпят гостите. На други места се остава като дар за самия храм. Често обаче родителите предпочитат да съхранят и една осветена бутилка в дома си за спомен от този ден. А ние ще го декорираме като част от ритуалният сет специано за Вас. 

Тя се държи запалена по време на целия ритуал, а след това се съхранява в дома на кръщавания, за да се запали всяка година за рождения ден, именния ден или друг голям празник в семейството, както и по големи християнски празници. Смята се, че запалената свещ от Светото Кръщение носи здраве и късмет през годините. Затова не бързайте да я приберете някъде и да забравите за нейната тържественост, а й отдайте почит на видно място у дома си, така няма да забравите да я запалите за здравето на малкото отроче!  По традиция се предпочита свещ от 40см, но може да се спрете и на по-големи варианти. Най-често кръщелната свещ се декорира, за да се придаде тържественост и да носи елементите на празника в себе си. За празника бихте могли да си закупите свещ от църквата или да имате предварително подготвена. Ние Ви предлагаме богата гама от дизайни, които съобразяваме с личните Ви предпочитания и вкус. Може да поръчате от нас както само свещ, така и да я изработим като част от ритуалният комплект за храма.

     При нас може да изберете различни цветове свещи- бяла, розова, синя, лилава, зелена и др, а декорацията зависи изцяло от    Вашите лични предпочитания. Повече може да видите  тук или да изберете визия от различните ни дизайнерски комплекти за кръщене. 

  • Китката за поръсване- за предпочитане е да се състои от здравец и червено цвете в средата. Както и самото му име показва, здравецът е символ на здравето. Китката се завързва с червена панделка и с нея свещеникът ръси детето за здраве по време на Светото Тайнство.

 

  • Погачата- Символ на Христовата душа.

При Светото Тайнство хляба се осветява и след това се чазчупва и раздава на гостите за здраве на покръстеното детенце.

  • Мед- символ на сладък живот. 

Вместо да носите голям буркан от сладлкото злато, не е ли по-красиво да го направите по елегантен начин, като внесете малко декорирано бурканче в храма с името на Вашето дете. Можем да ви предложим богат дизайн на комплекти за кръщене, към който да добавим и красиво декорирано бурканче за мед, за да превърнем пранзика в истинско неповторимо изживяване за цялто семейство. Медените бурканчета са често предпочитан подарък към гостите на кръщенето. Може да изберете в какъв цвят и тема да декораме вашите. Това е подарък, който ще се помни дълго с наслада. 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари