Начало Статии

Статии

Знаехте ли, че ....?

Запитвали ли сте се някога, какво символизират отделните аксесоари, необходими при кръщаването? Защо се подготвят и внасят в храма? Каква е тяхната мисия в ритуала? 

 

Прочети още →

Кога да кръстим детето?

Ако се чудите, кога е най- удачният момент за кръщене. Ако през главата ви минават мисли, че сте позакъсняли с този ритуал, че може би не е сега момента..... То спрете да се изтезавате с въпроси. 

Винаги е подходящ момента за приемане на Бог. Когато го почувствате, значи сте готови да се отдадете на този свещен акт. Това не е просто празник и повод да се съберете с близки хора, за да се почерпите. Не, това е много важен и свещен момент, за който ще разкажем. 

А сега да обърнем внимание съществува ли най-подходящ момент за Светото Кръщение?!

Прочети още →

Какво ни е нужно, за да кръстим детето?

Годините ни опит ни накараха да обобщим всичко необходимо за кръщенето в подробен СПИСЪК с най-важните неща за Светото Кръщение.  С това се надяваме да ви бъдем от полза и да намалим стреса ви при организацията на този свещен празник.

За ваше удобсто оставихме линкове за продуктите, които ще откриете при нас или може да поръчате за изработка в нашето ателие. Винаги може да ни пишете с въпроси или за поръчки, да ни посетите на място в ателието или да ни се обадите, а ние с радост ще ви бъдем полезни. 

Ако не сте се сдобили със списък с изискванията от храма, ние ви предлагаме изпитан и утвърден в годините списък с всичко, което трябва да подготвите без да пропуснете нещо. 

Прочети още →

СТЪПКИ в ОРГАНИЗАЦИЯ на КРЪЩЕНЕТО

Със споделеното, ИВЕЛИарт се надява да ви улесни и максимлано да ви помогне в случай, че сте решили сами да организирате цялото събитие по кръщенката. Предложените по-долу стъпки не са задължителни, повлияни са изцяло от нашият както личен , така и 10 годишен ( към 2024г.)  професионален опит.  

Прочети още →

Кой може да стане Кръстник/ Кръстница?

Често у нас възниква въпроса, кой може да кръсти детето ми? И започваме да питаме и да четем, докато ни стане ясно.. или имаме веднага хора, за които се сещаме, че искаме точно те да заемат тази важна роля. 

А замисляли ли сте се какво означва да бъдеш кръстник? А как да го изберем?

Надяваме се да бъдем полезни с опита ни и наученото през годините с тази информация.

 

Прочети още →

ПРОЩЪПУЛНИК- ОБИЧАИ И ТРАДИЦИЯ

Прощъпулникът е старинен български обичаи, спазван от предците ни , по който се гадае каква ще бъде бъдещата професия на малкото отроче. 

Ако искате да научите подробности за този прекрасен обичаи, продължете да четете ...

Прочети още →
Страница 1 от 1
«1»