Вижте всички статии

СТЪПКИ в ОРГАНИЗАЦИЯ на КРЪЩЕНЕТО

СТЪПКИ в ОРГАНИЗАЦИЯ на КРЪЩЕНЕТО

За организиране на цялостното Кръщене е необходимо:

След като се запознахте с подробния списък за Кръщенето, сега следва да обърнем внимание и на останалите стъпки,  които трябва да имате предвид в организацията му. 

По точки сме номерирали стъпките, които следва да преминете при организацията на кръщенето. Това е споделен опит и целим да помогнем и подпомогнем вашата организация. 

1. Избирате дата за кръщенето. Ако не сте сигурни как да подберете, прочетете тази публикация.

2. Изберете храм и запазете дата и час за събитието. Светото Тайнство се извършва в църква. Вероятно е възможно да ви изискат предварително заплащане на таксата. Тя е различна за всеки храм и населено място. 

3. Изберете Кръстник/ Кръстница на вашето дете. Ако искате да научите повече за това, кой може да бъде кръстник, заповядайте да прочетете тази статия

След това  ги "помолете" да кръстят Вашата рожба. Без него/нея не може да се състои Кръщенето. Хубаво е да съобщите радостната новина на бъдещите кръстници по- рано от месец, за да имат време да се подготвят.Прието е при кръстника да се отиде с молбата "Моля те, ти да станеш духовния родител на нашето дете…" или 'Моля те, да приемеш да кръстиш нашето дете..." .Добре ще бъде Вашата молба да бъде придружена със специална покана за Кръстник. Своята може да откриете тук.

4. Направете ориентировъчен списък с гостите, които желаете да присъстват на празника. Списъкът ще ви помогне да не пропуснете някого.В него не забравяйте да отбележите и най-малките гости-децата, както и да включите себе си и кръстниците. По списък ще можете лесно да пресметнете разходите си, както и да прецените колко броя покани и подаръци ще са ви необходими. Интересни и оригинални предложения за покани и подаръци за гости може да открите в раздел Кръщенето.

5. Поръчайте специална покана за кръстниците, за да може да ги поканите подобаващо с уважение

6. Организирайте изработката на поканите за гостите  Изберете и поръчайте поканите за гостите ви. По етикет е необходимо да известите по-рано от месец за предстоящото събитие, а с покана става още по-празнично и официално. Поканите ще останат хубав спомен от Кръщенето на вашето дете. В раздел "Кръщенето"- Покани Ви очакват интересни предложения, които могат да бъдат съобразени с личните ви цветови препдочитания и тема на празника. Предвидили сме да ви улесним в избора на текстове, които може да направите в раздел "Примерни текстове".

7. Време е да обмислите ритуалният комплект за детето и да поръчате изработката му. Подгответе всички необходими аксесоари за Кръщенето. Изберете цветова тема на празника, за да може по-лесно да изработим вашият ритуален комплект. Нашите предложения по темата може да видите тук или сами да подберете, какви аксесоари желаете да включва той. Ако сте Кръстник и не сте сигурен, какво биха предпочели родителите на вашия кръщелник, то може да закупите ваучер, чрез който родителите да заявят поръчката си при нас. За повече информация, може да се свържете с нас на посочените в раздел ‘Контакти” или да ни посетите в ателието, за да обсъдим детайлите.

Ние можем да ви предложим богатство от дизайнерски комплекти за кръщене, които собственоръчно сме персонализирали с името на вашето дете и дата на празника. Всеки от предложените комплекти може да се изработи в цветове и тема по ваш избор. Стремим се да отговорим на вашите изисквания и изтънчен вкус. 

8. По традиция кръстниците купуват дрехите и кръстчето на кръщелника си. Това също трябава да го обсъдите с тях.

9. Ако предвиждате след самия ритуал да направите празнична почерпка, то задължително трябва поне 2-3 месеца преди събититето да уговорите ресторант, където да посрещнете гостите си. Изберете и резервирайте ресторант или подходящо място за отпразнуване, където можете да почерпите за здравето на вашето дете. Обикновено лятото е по-трудно със запазване на дати, така че побързайте. При избор на ресторант съобразете капацитета му с очаквания брой гости. Уточнете менюто, възможно ли е внасянето на алкохол в ресторанта, както и всичко, което ви хрумне- разплащане с ПОС, празнична украса, музика, капаро... Ако желаете по-празнична украса и акцент на важното събитие, спокойно може да се свържете с нас, както и да разгледате нашите предложения .

Изборът на ресторант е свързан освен с интериора, локацията и отношението, особено важна е кухнята. Вие всъщност и затова отивате- да се почерпите за здравето на детето. В днешно време бюджетът също е от значение, но в повечето ресторанти могат да ви изготвят меню по зададен от вас бюджет. Ресторантът е свързан с капариране и избор на меню. 

За да сте сигурни колко госта трябва да посрещнете т.е. колко менюта да ангажирате е важно преди това да сте раздали поканите на своите гости, те да са потвърдили своето присъствие и след това вече да дадете окончателен списък за ресторанта с брой гости. 

10. След като вече имате потвърждението на гостите си, може да организирате и поръчката по изработката на подаръците за тях. Подаръкът за гости е мил жест към всеки присъстващ, защото оставя приятен спомен от този свещен ден. Той е знак на вашето искрено уважение към всеки гост. Подбирайте с внимание вашите комплименти, защото те говорят за вас и отношението ви към празнка и присъстващите. 

Ние сме се постарали да предложим прекрасни сувенири- подаръци за гости, които са ръчно изработени, песронализирали сме ги с името на детенцето и дата на празника, защото това са важни акценти и те носят този спомен. Винаги може да се свържете с нас, за да обсъдим идеи и детайли на изпълнение. 

11. Изборът на подарък за кръстници е много важен и трогващ страните момент. Това е дар, който се прави в знак на благодарност към човека, който е станал духовен родител на вашето дете. Избирайте с внимание и уважение този дар, не го правете просто защото трява да подарите нещо. Това е подарък към духовният баща, духовната майка на вашето дете/ деца. 

Нашият над 10 годишен богат опит е очертал през всиките тези години специални подаръчни комплекти и подаръци за кръстници. Те не са случайни, а обмисляни и прецененявани с години, надграждани и със силна символика. Може да се спрете над предложен от нас вариант или да се свържете с нас, за да обсъдим най-подходящия във вашия случай. 

Смело можем да кажем, че повлякохме крак и сме вдъхновение за много колеги с наложените от нас продукти изградени сетове, защото знаем какво значат и защо сме ги създали.  

12. Помислете и за украса в ресторанта. Можем да ви съдействаме със семпла украса, която сами да сложите или да помислите над вариант да ангажирате изнесена украса. 

13. Вече е време да помислите за почерпка в храма- бонбони, сладки и да наричате за сладък живот и здраве на детето. 

14. Трябва да отделите време и да помислите за вашите тоалети. Може да ги съобразите тематично и цветово с тържеството и дрехите на кръщелника. Като ние от ИВЕЛИарт можем да изработим всичко тематично в едни цветове и съобразени с дрехите ви. 

! Важно е да отбележим, че детето задължително се облича в бели дрехи или поне светли до бели тонове. Ако ви е интересно, защо, може да прочетете и тази статия. 

15.Ако искате да запазите по красив начин спомените от вашето кръщене е добре да ги съхраните в красив ръчно изработен албум, който да бъде изцяло съобразен с темата и личните ви предпочитнаия. Щастливи сме, че и с това можем да ви бъдем полезни, просто се свържете с нас. Кога, ако не сега е време да помислите и за това, което ще остане като спомен за детето, а може да го организирате и като подарък от някой ваш гост, като така със сигурност ще го улесните.

16. Ако сте решили да запечатате спомена от вашето Кръщене е време да изберете по какъв начин да го направите. Вариантите са два . Първият, който е за предпочитане е да се доверите на професионалните умения при форо- и видеозаснемането му, като се обърнете към услугите на някой от много сайтове в интернет. Вторият вариант е сами да се нагърбите с тази задача и да помолите някой от гостите ви да ви помогне. Ако желаете да запазите спомените си на едно място, може да се свържете с нас, за да Ви изработим вашият албум за Свето Кръщение. Предложенията ни Ви очакват в раздел Албуми.

17.Ден преди Кръщенето проверете отново списъка, за да се убедите че всичко е изпълнено

18. В деня на Кръщенето на първо място бъдете спокойни и усмихнати. Все пак днес е денят на Вашето малко човече, което след броени минути ще стане християнче. Подгответе се да бъдете в храма по-рано с около 10-15мин. преди самото Кръщене. Помолете гостите си да бъдат точни и да не закъсняват по възможност, за да не се прекъсва ритуала. Най-важното е да запазите спокойствие!

19.  Вече е време да си отдъхнете, защото се справихте повече от прекрасно с цялата организация!! :) Не беше лесно всичко да лежи на вашите плещи! Сигурни сме, че сте се справили професионално, ако сте сложили по една отметка на всяка от изброените от нас по-горе стъпки.

 

! Ако нещата, които сами трябва да подготвите Ви се струват много или нямата това свободно време, побързайте да се свържете с нас, за да обсъдим Вашето Кръщене и заедно да го превърнем в един неповторим ден!

Ще се радваме, ако ИВЕЛИарт е допринесла за вашето спокойствие и организираност на процеса. Ако сме успели да ви обогатим с малка част от нашия опит. Ще се радваме да сме част от вашия празник, като дадем най-доброто от себе си специално за вас, защото нашите клиенти го залсужават. 

ИВЕЛИарт може да Ви улесни в избора Ви, предлагайки Ви голямо разнообразие от модели и дизайни на Ритуални комплекти за Свето Кръщение, заедно с оригинални предложения за подаръци за гости, интересни покани и неповторими подаръци за Кръстник. Всичко може да откриете в категория „Кръщенето”. Всеки един аксесоар е ръчно изработен, с възможност за персонализация и е съобразен изцяло с личните Ви цветови предпочитания и тема на празника.

 

! Имайте предвид, че всеки храм  има своите изисквания и вероятно ще Ви дадат списък с необходимите за ритуала неща.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари